Neem contact met ons op of bel naar 040-2853285

Aanbouw

Een aanbouw is het meest in het oog springende verbouwing van het huis. Aanbouw heeft vaak een goede reden, namelijk het creëren van meer licht en meer ruimte. Aanbouwen kan gaan over het uitbreiden van een woonkamer, het vergroten van een zitgedeelte, een extra slaapkamer of kantoor. U krijgt gegarandeerd meer licht en een veel grotere leefruimte.
Een aanbouw creëert dus zeker meer woonplezier.

Tijs Berkers Bouw heeft een vakkundig en creatief team, dat graag voor u klaar staat om uw aanbouw tot een succes te maken.

Verbouw

Verbouwen biedt vele mogelijkheden en geeft vele voordelen. Zelfs kleine aanpassingen geven een groot resultaat. Bijvoorbeeld door het vernieuwen van een toilet of een badkamer, maar ook een hal, woonkamer, keuken, slaapkamer of zolder. Wat zeker is: verbouwen geeft gegarandeerd meer woonplezier.

Tijs Berkers Bouw heeft een vakkundig en creatief team, dat graag voor u klaar staat om uw verbouwing tot een succes te maken.

Opbouw

Opbouwen vergroot de waarde van uw huis. Door het toevoegen van een opbouw krijgt u een extra woonlaag met meerdere ruimtes. Het is de ideale oplossing bij gebrek aan ruimte en biedt vele mogelijkheden. Prettig is dat we voor u uit eigen fabricage houten deuren, kozijnen en trappen kunnen realiseren. Alles vindt plaats in eigen beheer en wordt op maat voor u gemaakt.

Tijs Berkers Bouw heeft een vakkundig en creatief team, dat graag voor u klaar staat om uw opbouw tot een succes te maken.

Nieuwbouw

Nieuwbouw is het realiseren van een grote droom. Fantastisch is het zeker als het resultaat er staat. De werkzaamheden lopen uiteen en zijn zeer uitgebreid. Het is erg prettig te weten, dat u het complete traject in vertrouwde handen kunt geven. Wij kunnen er voor zorgen uw droom te verwezenlijken.

Tijs Berkers Bouw heeft een vakkundig en creatief team, dat graag voor u klaar staat om uw nieuwbouw tot een succes te maken.

Houten deuren, kozijnen, schuifpuien en trappen

Natuurproducten hebben een bepaalde aantrekkingskracht en naast dat het met het juiste
onderhoud bijzonder duurzaam is, is het ook gewoon heel mooi. We kunnen in onze werkplaats eigenlijk alle deuren, kozijn, schuifpuien en trappen vervaardigen uit allerhande soorten hout. Ook de installatie wordt door team Tijs Berkers verzorgd. De keuze voor een houten trap ligt voor de hand, maar bij kozijnen staat men voor de keuze tussen hout en kunststof. Beiden vergen onderhoud, waarom dan niet voor op maat gemaakte houten kozijnen gaan, die zeker een natuurlijke uitstraling geven?

Tijs Berkers Bouw heeft een vakkundig en creatief team dat graag voor u klaar staat om het tot een succes te maken.

Traprenovatie

Traprenovatie geeft altijd meteen een heel mooi resultaat. Vaak en nog beter gezegd maakt u een aantal keer per dag gebruik van uw trap. Hierdoor kunnen er op den duur lelijke slijtageplekken ontstaan. Het is niet nodig om uw trap helemaal te vernieuwen, een goede en juiste opknapbeurt behoort tot de mogelijkheden. Graag gaan wij met u in overleg wat er mogelijk is.

Tijs Berkers Bouw heeft een vakkundig en creatief team, dat graag voor u klaar staat om uw traprenovatie tot een succes te maken.

Kunststof kozijnen

In uw zoektocht naar de ideale kozijnen, zult u veel mogelijkheden, materialen en merken voorbij zien komen. Maar hoe kies je de juiste optie? Welke kozijnen passen bij de uitstraling van het huis of pand en waar moet je goed over nadenken? De belangrijkste eigenschappen van kunststof, zowel positief als negatief, hebben we kort uiteengezet op deze pagina.

Voordelen Kunststof Kozijnen

 1. Duurzaam
 2. Onderhoudsarm
 3. Warmte- en geluidsisolerend
 4. Inbraak werend
 5. Brandveilig
 6. Wind- en waterdicht
 7. Verkrijgbaar in elke gewenste kleur en structuur
 8. Energiebesparend
 9. Eenvoudig aanpasbaar
 10. Milieuvriendelijk

 

Alternatieven

Kunststof kozijnen hebben een aantal voordelen ten opzichte van houten kozijnen en aluminium kozijnen. Het wordt dan ook als een uitstekende investering voor de toekomst gezien. Toch zijn er ook situaties waarin juist een ander materiaal een betere optie is. Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld in de aanschaf duurder dan houten kozijnen. Daarnaast is het bewerken van kunststof lastig. Houten kozijnen zijn eenvoudig te schilderen, wanneer u een andere kleur wilt. Boren in kunststof wordt in de meeste gevallen afgeraden. Daarentegen zijn er wel veel nieuwe mogelijkheden bijgekomen die het bevestigen van raamdecoratie vereenvoudigen.

Onderstaand de 10 bovengenoemde voordelen nog even verder toegelicht.

Duurzaam

Naar verwachting gaan kunststof kozijnen langer dan 50 jaar mee.

Onderhoudsarm

Kunststof hoeft niet geschilderd en nauwelijks onderhouden te worden. U hoeft dus geen geld opzij te leggen voor onderhoudswerkzaamheden.

Warmte- en geluidsisolerend

Onze kunststof profielen omvatten meerdere kamers. Deze kamers zorgen voor warmte- en geluidsisolatie. Verder zorgt de voorkamer voor optimale ontwatering

Inbraak werend

Kunststof is oersterk materiaal. Bij een eventuele poging tot inbraak versplintert het niet. Past u tevens goedgekeurd hang- en sluitwerk toe, dan voldoet uw kozijn volledig aan de inbraak werende eisen conform SKG-weerstandsklasse 2

Brandveilig

Kunststof kozijnen zijn moeilijk ontvlambaar. Ze voldoen aan de eisen van klasse B1 (volgens DIN 4102).

Wind- en waterdicht

Kunststof kozijnen, dus profielen plus assemblage op het gebied van luchtdoorlatendheid zijn de gevelelementen ingedeeld volgens NEN 3661, klasse K100.

Verkrijgbaar in elke gewenste kleur en structuur

Behalve de reguliere wit- en crèmekleurige kozijnen, zijn er tal van andere kleurmogelijkheden. Zo kunnen zowel de kozijnen als de draaidelen worden voorzien van de bekende Renolit toplaag, ook wel (hout)nerfstructuur genoemd. Deze laag is in tal van kleuren leverbaar. Kleurechtheid van de toplaag wordt gegarandeerd volgende de DIN- en NEN-richtlijnen. Afhankelijk van de kleurstelling loopt de 100% kleurgarantie op tot 10 jaar.

Energiebesparend

In de kozijnen kunnen verschillende paneeldiktes worden toegepast overeenkomstig met het bouwbesluit. In combinatie met HR+glas (Hoog Rendement) en warmte-isolerende panelen voldoen de kunststof kozijnen aan de huidige energienormen.

Eenvoudig aanpasbaar

Steeds meer woningen moeten tegenwoordig ‘levensloopbestendig’ zijn, zodat mensen op oudere leeftijd of bij invaliditeit hun huis niet hoeven te verlaten. Hiervoor bieden wij een aantal handige oplossingen, zoals bijvoorbeeld een verlaagde onderdorpel. Verder kan rekening gehouden worden met deze ontwikkeling bij de detaillering en het aanbrengen van hang- en sluitwerk

Milieuvriendelijk

Kunststof kozijnen worden gemaakt van hoogwaardig materiaal, hierdoor gaat het niet alleen lang mee, maar kan het ook worden gerecycled.

Boeiboord of boeideel

Een boeiboord, ook wel boeideel genoemd, is de afwerking van de dakrand of dakgoot. Over het algemeen is het een plank van hout of trespa. Trespa wordt steeds meer gebruikt omdat dit een soort van kunststof is dat duurzamer is en minder verweert. Boeiboorden of boeidelen worden vooral gebruikt voor de afwerking van platte daken van woningen, carports, dakkapellen, garages en kantoren en bij de afwerking van dakranden aan de zijkanten van de pannendaken. Bij oudere en historische panden functioneren de boeiboorden vaak ook als een soort van sierlijst met ornamenten.

Wij maken ook wel gebruik van ‘ColorcoatHPS200 Ultra’ van TATA Steel. Dit materiaal is kwalitatief zeer hoogwaardig en zeer duurzaam.

Boeidelen of Boeiboorden plaatsen / vervangen
Wilt u meer informatie over het plaatsen van een boeiboord/boeideel of een prijsopgave ontvangen? Bekijk dan de mogelijkheden op deze site, via onderstaande link of laat u door ons vakkundig adviseren.

Voor meer informatie over ‘ColorcoatHPS200 Ultra’ kunt u hier klikken.

Daken, impregneren, reinigen en onderhoud

Een dak is een belangrijk deel van het huis en kan bestaan uit een pannendak of een bitumen dak. Een bitumen dak heeft vaak een levensduur van 20 jaar, mits goed onderhouden, zie onderhoudscontract. Een pannendak heeft een levensduur van 40 jaar of langer, wel is het verstandig om het dak te impregneren om lekkages voor te zijn. Daarover geven we u graag advies.

 • Impregneren van een pannendak zorgt ervoor dat u lekkages kunt voorkomen, zodat grotere onkosten uitblijven.
 • Reinigen van uw dak is geen overbodige luxe want het zorgt voor een langere levensduur. Bij een pannendak krijgt u gegarandeerd een mooiere uitstraling. Bij een bitumen dak voorkomt u ophoping van bladeren wat verstoppingen kan veroorzaken.
 • Onderhoud geeft niet alleen een langere levensduur maar het voorkomt lekkages. Door kleine beschadigingen eerder op te merken voorkomt u grotere schade.

Graag leggen wij u uit wat de mogelijkheden zijn van een onderhoudscontract.

Tijs Berkers Bouw heeft een vakkundig en creatief team dat graag voor u klaar staat.

Dakkapel en -raam

Een dakkapel geeft uw huis een extra uitstraling. Een dakkapel is in feite een dakvenster maar dan uitstekend. Uitstekend kan op 2 manieren uitgelegd worden:

 • Ten eerste steekt het uit het dak, wat een schuin dak een creatieve impuls geeft.
 • Ten tweede werkt het uitstekend om meer ruimte en meer licht te creëren.

In korte tijd met weinig werk, kan er veel verschil gerealiseerd worden. Wij kunnen u ook een op maat gemaakt houten kozijn uit eigen fabriek leveren.

Een dakraam plaatsen kan vaak in 1 dag. Natuurlijk krijgt u met een dakraam meer licht, maar wat u zeker niet mag vergeten is, dat een dakraam voor verfrissing zorgt, doordat u kunt luchten.

U kunt een keuze maken uit een dakkapel of dakraam, die u aan de voor- en of achterkant van uw dak kunt laten plaatsen.

Tijs Berkers Bouw is een vakkundig en creatief team, dat graag voor u klaar staat.

Dakgoten en -reiniging

Het zit hem ook bij een huis in de details. Details zoals dakgoten maken een huis af. Afhankelijk van de stijl van uw woning kan een dakgoot speelser of juist chiquer worden. De keuze die u heeft bestaat uit: PVC, zink of koper.

Graag bespreken we met u  wat de mogelijkheden zijn.

Reinigen van een dakgoot kan veel opleveren.  U kunt hiermee een verstopping  of lekkage voor zijn, waardoor grotere onkosten uitblijven.

Het reinigen geeft ook een langere levensduur van de dakgoot. Graag bieden wij een interessant onderhoudscontract aan.

Tijs Berkers Bouw heeft een vakkundig en creatief team dat graag voor u klaar staat.

Schoorsteen, impregneren, vegen

Na een deskundige inspectie kunnen we bepalen of voor u een schoorsteenrenovatie voldoende is. Mocht dat echter niet zo zijn, dan kunnen we voor u een geheel nieuwe schoorsteen realiseren. Vaak is echter het uitkappen en opnieuw invoegen van de voegen voldoende.

Graag bespreken we met u de verschillende mogelijkheden.

Impregneren van een schoorsteen kan lekkages voorkomen waardoor grotere onkosten uitblijven, de levensduur wordt daardoor ook verlengd. Tevens geeft het een mooie uitstraling.

Vegen van de schoorsteen is van groot belang, want het voorkomt schoorsteenbrand. Deskundig en eventueel met een rookbomtest wordt de schoorsteenmantel bekeken. Regelmatig (1x per jaar) vegen van de schoorsteen is een stuk veiliger. Het vegen van de schoorsteen is belangrijk, zodra de schoorsteen is geveegd, ontvangt u een schoorsteenveegbewijs. Dit is van belang voor uw verzekering.

Graag bespreken we met u het schoorsteenveeg onderhoudscontract.

Tijs Berkers Bouw heeft een vakkundig en creatief team dat graag voor u klaar staat.